Publisert av: Bjørn Gunnar Lindalen | 24. juli 2007

De kristne og Prinsesse Märthas engler!


I dag kom nyheten om at  Prinsesse Märtha Louise åpner sin egen skole der hun vil lære deg å snakke med både dyr og engler. Hun skal drive skolen sammen med Elisabeth Samnøy. Dette har skapt sterke reaksjoner i noen kristne kretser. Informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband, Espen Ottosen, reagerer på at prinsessen har startet en skole som baserer seg på blant annet holismen, der man kan lære å komme i kontakt med engler, samt bruke healing og krystaller. Han mener hun bør vurdere om det er rett å være medlem i en kirke som hun da ikke deler trosgrunnlaget til.
 
Professor Tormod Engelsviken ved Det teologiske Menighetsfakultet sier til Kristelig pressekontor at Bibelen klart forteller at engler finnes som tjenere for Gud.
– Men vi oppfordres ikke til å søke kontakt med englene eller å tilbe dem. Det er Gud vi skal søke. Å søke kontakt med åndsmakter kan føre til at man kommer i kontakt med de onde åndene, med demonene, slik det skjer i spiritisme, okkultisme og i andre religioner, sier han. Han har forteller at navnet Märta Louise har gitt til skolen, Astarte Education, er et bibelsk navn. Men det er ikke nødvendigvis positivt. – Jeg vet ikke hvilken forklaring de gir for å ha valgt dette navnet, men det er i Bibelen navnet på en avgud, en gudinne, sier Engelsviken til Kristelig pressekontor.
 
Som ateist så blir dette for dumt for meg. De kristne erkjenner at englene finnes og at de er guds hjelpere. Men det skal ikke taes kontakt med disse. Dette blir jo bare en annen variant av at muslimene ikke skal avbilde Muhammed. Hykleri kaller jeg slik!
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggers like this: