Publisert av: Bjørn Gunnar Lindalen | 2. juli 2008

Politikere blir skurker, mens næringstopper blir helter.


Gunn Marit Nilsen i Våler AP viser til Professor Aarebrot i sitt innlegg under Min Mening i Glåmdalen 02.07 2008. Han sier: til Dagbladets Magasinet 28. juni; Politikere blir skurker, mens næringstopper blir helter. Politikere er jo en gruppe mennesker som har den perverse egenskap at de bryr seg om sine medmennesker.
Den respekten de skulle fått for det, går heller til næringslivstopper som vil tjene penger. Det er ganske sykt,
skriver professoren.

Jeg er helt enig med Gunn Marit Nilsen og professor Aarebrott.  Det er helt sykt. Det er materialistiske og egoistiske verdier som blir dyrket fram av mediene. Medienes råkjør mot politikere, sammen med medienes kjendisreportasjer, har en stor del av skylden for denne galskapen. Dessuten har medienes fokusering av hva «nettopp du» kan tjene penger på, hvordan skaffer «nettopp du» deg dette produktet, osv, hatt en del å si. Denne siste setningen har jeg litt problemer med å forklare hvilken artikkelform jeg sikter til. Men det er en egoistisk form for artikkel jeg sikter til.

I et samfunn har vi både plikter og rettigheter. Mediene skriver bare om rettigheten, og gjemmer seg bak at de skal «hjelpe den lille mann og kvinne» mot makthaverene. Men hvem er det som har makt i dagens samfunn? Det er i hvertfall ikke politikkerene, som er valgt av netopp; ja,  «den lille mann og kvinne». Mediene er den 4. statsmakt, og den statsmaktenmed størst påvirkingskraft. Men mediene er ikke valgt av folket. Derfor så har vi fått et stort demokratiproblem her. Når mediene driver med hardkjør mot politikkerene, enten det er lokal-, eller riks-politikkere, så fører det til at færre og færre vil gjøre en frivillig samfunnsinnsats. De blir jo fremstillt som idioter og kriminelle av media. Derfor så sliter alle partier med å få folk til å jobbe politisk. Derfor så har mediene skapt et demokratiproblem!!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggers like this: