Publisert av: Bjørn Gunnar Lindalen | 13. september 2008

Raser mot Frp


Suhur Lorch-Falch mener Frp-formann Siv Jensens uttalelser er stigmatiserende mot innvandrere.

Glåmdalen 13.09 2008

«Vanlige folk i vanlige bygårder rundt omkring i hele Norge merker dette. De ser trygdemisbruk, de ser at ting ikke fungerer og at folk ikke er integrert. De ser at barn blir slått, de ser at barn blir omskåret. Det er ikke en situasjon vi kan ha i et demokratisk land som Norge»

Det er disse ordene signert Frp-formann Siv Jensen som får Suhur Lorch-Falch til å se rødt. Hun er somalier og mener dette er rystende uttalelser fra en statsministerkandidat.

– Ikke alle innvandrere er kriminelle. Mange av oss blir direkte såret av slike uttalelser, sier hun.

– På hvilken måte?

– Frp bruker noen få mennesker som sannhetsvitner til å fronte sin politikk. Jeg syns det blir altfor snevert. Helhetsbildet ser helt annerledes ut i forhold til slik Frp og Siv Jensen framstiller det, sier Suhur Lorch-Falch.

– Det bor omtrent 20.000 somaliere i Norge. Når hun kommer med de uttalelsene hun gjør, skjærer hun alle over én kam og stigmatiserer en hel folkegruppe, sier hun.

– Skaper fremmedfrykt

Suhur kommer fra en politisk engasjert, muslimsk liberal og relativt ressurssterk familie i Somalia. Etter krigen i hjemlandet har familie og slekt blitt spredt over store deler av verden. Hun har blant annet en fetter med fortid i BBC, som nå jobber i den arabiske TV-kanalen Al Jazeera.

Den engasjerte kvinnen har alltid vært opptatt av politikk og ønsker nå ta til motmæle mot det hun altså kaller stigmatisering av en hel folkegruppe.

– For det første er det i hvert fall to ulike grupper innvandrere bare fra Somalia. Den ene er de som kom hit fra de store byene i landet som krigsflyktninger etter krigen i 1991. Den andre er de som kom fra små landsbyer sør i Somalia. Det er to vidt forskjellige kulturer bare mellom disse og det faller derfor på sin egen urimelighet å slå disse under én kam, forklarer Suhur.

– En statsministerkandidat som Siv Jensen bør unngå slike uttalelser. En statsministerkandidat skal virke samlende på folket. Jensen skaper fremmedfrykt med sine uttalelser og det skaper splittelse, mener Suhur.

Tidligere Frp-er

Asle Lorch Falck er som de fleste kjenner til tidligere Frp-er i Eidskog, men også Suhur var medlem i partiet i ett års tid i 2006.

– Hvorfor meldte du deg inn i partiet du nå tar så sterk avstand fra?

– Jeg trodde på politikken, men jeg oppfattet at det var fremmedfrykt i partiet som jeg ikke kunne leve med. Jeg angrer veldig på at jeg var med i Frp. Jeg er egentlig mer politisk sosialdemokrat, sier Suhur.

– Det var på grunn av dette jeg meldte meg ut av partiet, sier hun og avslører også at detter var noe av grunnen til at mannen Asle meldte seg ut av partiet.

– Hva tenker du om en situasjon der Frp kom i regjering?

– Det blir ikke bra for Norge. Men de blir neppe sittende mer enn én periode, sier Suhur.

Advertisements

Responses

  1. Du kan ikke bare mene at utalelser er generaliserende og stigmatiseren. Enten er en uttalelse generaliserende og stigmatiserende, eller så er den ikke det.

    Og den som påstår at den er det, den har bevisbyrden på sin side. Å bare argumentere med at en tilfeldig skrulling «mener» det, det er ikke noe argument. Det er altså ikke holdbart på noen måte.

    Nå må folk på venstresiden lære seg å tenke kritisk!

  2. Dette handler om menneskeverd. Ikke teknikk. Siv Jensen stigmatiserer alle som ikke er etnisk norske. Hun tar alle under en kam og påstår at alle innvandrere er trygdemissbrukere, de slår barn, de omskjærer barn osv. Det er å generalisere.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggers like this: