Publisert av: Bjørn Gunnar Lindalen | 22. oktober 2008

Frp får refs fra Høyre


Jan Tore Sanner (H) mener Frp sprer feilinformasjon om regjeringens krisepakke.

Dagsavisen 22.10 2008

Etter lange møter i natt og i morgentimene i dag kunne finanskomiteen i formiddag presentere en ferdig krisepakke til banker og finansinstitusjoner. I innstillingen står Frp alene om å kreve motytelser fra bankene som benytter seg av pakken.

– Når storsamfunnet stiller opp på denne måten er det viktig å sende et klart signal til næringen der vi krever at den avstår fra bonuser og økte lederlønninger, sier Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein til Vg Nett.

Feilinformasjon

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner reagerer kraftig på forslaget fra Frp.

– Dette er bare spill. Det viser at Frp er mer opptatt av å sikre seg oppmerksomhet i media enn av å finne samlende løsninger, sier Sanner.

Han understreker at krisetiltakene ikke inneholder noen form for subsidiering av bankene. Høyre-representanten mener forslaget fra Frp er oppsiktsvekkende, og viser til at Frp tidligere har vært en varm forsvarer av bonusordninger og høye lederlønninger i næringslivet.

Alle skal med

En enstemmig finanskomite krever at regjeringen sikrer at alle banker kan dra nytte av tiltakene i krisepakken. Dermed kommer Stortinget kritikken mot regjeringens forslag i møte. I den åpne høringen i Stortinget i går kom det fram krass kritikk fra småbanker som av ulike grunner faller utenfor regjeringens opplegg.

Både Sanner og Leirstein er godt fornøyd med at regjeringspartiene stiller seg bak disse endringene.

– Det er helt avgjørende for små og mellomstore bedrifter i distriktene at vi har et velfungerende bankvesen i hele landet. Derfor er det bra at vi nå har fått dette på plass, sier Sanner.

Også Aps Marianne Aasen er fornøyd med innstillingen. Hun mener det er viktig at Stortinget står mest mulig samlet bak tiltakene. Samtidig understreker hun at det kan bli nødvendig med nye tiltak for å demme opp for den internasjonale finansuroen.

– Dette er en dynamisk pakke. Dersom det viser seg at disse tiltakene ikke er tilstrekkelige må vi justere underveis, sier hun.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggers like this: