Soldater fra de israelske forsvarsstyrkene (IDF) forteller nå om hvordan de drepte sivile, vandaliserte palestinske hjem og hadde svært løse tøyler i krigen i Gaza.

Det er den israelske avisen Haaretz som nå forteller historien til flere israelske soldater, både kampflygere og infanterister. De brutale beretningene kom frem på et seminar på Oranim Academic College i Tivon.

Vitnesbyrdene til de israelske soldatene gir et helt annet bilde enn den offisielle israelske versjonen, hvor de israelske forsvarsstyrkene hevder de observerte en svært høy moral i den israelske krigføringen under krigen.

Mindre verdt

Av historiene som kommer frem er hvordan en skarpskytter, ved en feil, drepte en palestinsk mor og hennes to barn.

– De glemte å fortelle skarpskytteren at de hadde latt dem gå og at han ikke skulle skyte, og han….. Han gjorde som han skulle, han fulgte sine ordre.

Lagføreren tror likevel ikke at soldaten angret seg.

– Jeg tror ikke han fikk så dårlig samvittighet. (…) Det virket som at holdningen i gruppen var at livet til en palestiner er mye, mye mindre verdt enn livene til våre soldater.

En annen soldat forteller om hvordan de fikk ordre om å drepe en gammel, palestinsk kvinne. Hun stod på veien 100 meter unna huset de skulle kontrollere.

– Alle er terrorister

Senere fikk soldatene ordre om en mer forsvarlig krigføring. Da reagerte en av troppslederne.

– Vi burde drepe alle der. Alle i Gaza er terrorister.

En pressetalsmann for den israelske hæren forteller at de nå vil iverksette grundige undersøkelser i forhold til disse historiene.

– Vi oppfordrer til diskusjon rundt dette teamet, sier han, ifølge avisa Haaretz.