Publisert av: Bjørn Gunnar Lindalen | 1. juli 2011

Langer ut mot «Grandiosa-baroner»


Tidligere Ap-nestleder og statsråd Thorbjørn Berntsen er svært provosert over Hagen og Sveaas utspill.

 

Tidligere Ap-topp Thorbjørn Berntsen har fulgt «jamringen» fra Christen Sveeas og Stein Erik Hagen på sidelinjen. Nå orker han ikke mer.

 

Dagsavisen 29.06 2011

 

– Det er størknet svette i Hagens Grandiosa. Men svetten er det Hagen som har blitt rik på, ikke de som har bakt pizzaen. Disse pengene som folk har stått og jobbet for, bruker han altså nå på å støtte Frp, som er arbeidsfolkets største fiende, sier Berntsen til Dagsavisen.

 

Følte seg mobbet

Stein Erik «Rimi-Hagen» føler seg mobbet av regjeringen og statsministeren. Grunnen til det er at Rimi-gründeren har støttet Høyre med økonomiske midler til valgkamp i det han kaller «demokratiets navn» for å veie opp for millionstøtten Ap får fra fagbevegelsen.

For sin kritikk mot de tette båndene mellom Ap og LO har Hagen fått kritikk tilbake, noe han selv mener har vært mobbing. Trond Giske er blant dem som har ristet på hodet og kalt Hagen hårsår: «Skal de inn i kjøkkenet, må de tåle varmen», sa han til TV 2.

 

«Jøye meg»

Nå slenger tidligere Ap-nestleder og statsråd Thorbjørn Berntsen seg på karusellen. Han er svært provosert over Hagen og Sveaas utspill. Berntsen mener Hagen mangler «logikk og indre sammenheng når det gjelder politiske synspunkter og handlinger». Han viser til den årlige økonomiske konferansen i Davos, som Hagen besøkte sammen med statsminister Jens Stoltenberg, blant annet for å snakke om den nordiske modellen:

– Uten samarbeidet med fagbevegelsen hadde det ikke vært noen nordisk modell å snakke om i Davos, der Hagen fikk anledning til å være en viktig aktør. Så ønsker han altså å møllspise dette politiske byggverket. Jeg sier bare jøye meg. Jøye meg, sier partiveteranen til Dagsavisen.

 

Kjære kamerater

Men historien ender ikke der. Etter at Hagen valgte å trekke sin partistøtte, tro kompisen Christen Sveaas til. For anledningen kledd i moderne rustning og hvit hest ba han politikerne holde opp med å «mobbe kameraten hans». Han oppfordret Hagen til heller å øke sin partistøtte til Høyre, og også til Frp og Venstre, hvilket Hagen etterpå gjorde.

I tillegg lovet Sveeas å doble sine bidrag til Høyre og Venstre «dersom sosialistene på nytt mobber ham eller meg».

Stein Erik Hagen og Christen Sveaas har vært gode venner lenger. De har for eksempel sponset norske studenter på eliteskolen Harvard sammen. De liker også å jakte ryper sammen. Ikke nok med det. I 2004 kjøpte Hagen en opsjon på 3,6 millioner Orkla-aksjer av komips Sveeas. Og forrige uke tok altså Sveeas grep for å forsvare kameraten.

Men ekte kameratskap, det veit ikke disse gutta hva er, mener «arbeidsmiljølovens» far Thorbjørn Berntsen:

– Fagbevegelsen har individets interesser dekket opp gjennom fellesskapets interesser. Individene utgjør fellesskapet! Men de der Hagen og Sveaas som bader i penger, de driver kun for egen regning, sier Berntsen.

 

Hvem baker pizza´n?

Berntsen ber «Grandiosa-kongen» Hagen huske hvorfor han har tjent pengene sine. Nemlig på grunn en ansvarlig politikk som har gjort at folk har fått stadig økende kjøpekraft:

– Det eneste Hagen har trengt å gjøre, er å bygge butikker der hvor folk er. Så har de brukt den økte kjøpekrafta i butikken hans. Du ser det nå i Polen, der de har fått litt mer å rutte med. Da er Hagen der med en gang og skal selge Grandiosa, sier Berntsen.

Berntsen tyr til Bertol Brechts «En lesende arbeiders diktsamling» for å underbygge poenget sitt:

– Alle har klart for seg hvem som fikk æren for den kinesiske mur. Men ingen husker hvem murerne var. Og Cæsar vant mange kriger. Men ingen snakker om hvem som lagde maten, sier partiveteranen og viser til Marx‘ merverdibegrep.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggers like this: