Mitt politiske engasjement!

Jeg har i grunn alltid vært samfunnsinteressert. Men i ungdomsårene er det lett andre saker man engasjerer seg i. Det var først ved årsskiftet 1993- 1994, som jeg gjorde alvor av mitt samfunnsengasjement. Jeg meldte meg inn Europabevegelsen. Dette var midt under EU/EF kampen. I februar 1994 var jeg på mitt første politiske møte. Det var årsmøtet i Europabevegelsen for Kongsvinger og omheng. Der ble jeg valgt inn i styret. En måned senere var jeg med på årsmøtet i Europabevegelsen i Hedmark. Der ble jeg også valgt inn i styret. Har siden sittet i styret for EB Hedmark sammenhengende, utenom ett år. I EB Kongsvingerregionen ble jeg etter hvert også leder.

80-tallets jappetid ført jo til børskrakk og økonomisk kaos. Flere banker måtte berges. Etter at bunnen var nådd ca 1992, begynte det sakte å gå bedre for Norge. Arbeiderpartiregjeringen klarte å få Norge på rett kjøl. Den anbefalte også at Norge skulle søke om medlemskap i daværende EF. Etter å ha fulgt med på hva denne regjeringen hadde utført gjennom flere år, ble jeg også overbevist om at Norge burde søke medlemskap.

Hvordan kan man best uttrykke støtte til et parti utenom valgene? jo gjennom og melde seg inn i det partiet. Våren 1994 meldte jeg meg så inn i Det Norske Arbeiderparti. Det gikk noen måneder før jeg ble aktiv i partiet. Årsaken skal jeg ikke ta opp her. Arbeiderpartiet er delt opp i Arbeiderlag på kommunenivå. Jeg ble tilsluttet Eidskog Søndre Arbeiderlag. Der var jeg på mitt første møte 8. mars 1995. Jeg kom med i Representantskapet til Eidskog Arbeiderparti, og på listen til kommunestyrevalget samme høst. I representantskapet satt jeg sammenhengende fram til 2004. Ved valget samme høst, ble jeg valgt som vararepresentant for Eidskog Arbeiderparti til kommunestyret, og til komiteen for Næring og Kommunalteknikk. Jeg måtte møte i de fleste møtene for sistnevnte, og i ca halvparten av kommunestyremøtene. 4 år senere ble jeg fast representant i kommunestyret og i den samme komiteen.

Ved årsmøtet i Eidskog Arbeiderparti i 1995, ble jeg valgt inn som fast møtende vararepresentant i styret. Jeg satt i styret fram til 2003, da jeg sa fra meg alle vervene jeg hadde i Eidskog Arbeiderparti. De to siste årene hadde jeg sittet som nestleder og leder i partiet.

Det følger veldig mange andre verv både kommunalt valgte, og partimessige da en engasjerer seg politisk. Foruten de kommunale vervene, hadde jeg veldig mange innen Eidskog AP og jeg satt også noen år i Miljøutvalget i Hedmark Arbeiderparti. Å komme inn på alle disse, vil ta for mye plass, og jeg tror ikke du som leser vil finne dette interessant heller. Jeg har også hatt flere verv innen Eidskog Søndre Arbeiderlag, og Vestmarka Arbeiderlag. Disse to lagene har nå slått seg sammen til Tobøl og Vestmarka Arbeiderlag.

Har du noen spørsmål om det jeg har fortalt her, er det bare å sende meg en e-post. Det kan du også gjøre om du er engasjert i en sak som gjelder Tobøl, Vestmarka, eller andre bygder/tettsteder i Eidskog.


*Mennesker kan deles inn i to grupper:
De som går føre og utretter noe, og de som kommer etter og kritiserer.*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: